ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Съдийската комисия на УЕФА повери на хърватския рефер Дуйе Струкан мача между Лудогорец и Андерлехт от плейофа за попадане на 1/8-финалите на Лигата на конференциите. „Орлите“ приемат белгийския гранд в четвъртък (16 февруари) от 22:00 часа. Реваншът е седмица по-късно на „Лото Парк“ в Брюксел.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Помощници на Струкан ще бъдат сънародниците му Боян Зобеница и Ален Якшич, а четвърти съдия е Иван Бебек. Видео-асистент рефери ще бъдат хърватите Фран Йович и Дарио Бел.

38-годишният Дуйе Струкан е международен съдия от 2016 г. Характерно е за жителя на Сплит е, че показва много картони. През този сезон е изгонил четири футболисти в първенството на страната си. В европейските си мачове също често показва картони. Рекордът му е на мача Линфийлд (Северна Ирландия) – ТНС (Уелс), когато показва 9 жълти картона. По време на мача от Лига Европа между Динамо (Киев) и Фенербахче пък е извадил 6 жълти и 1 червен картони.

Хърватинът е познат в България. През лятото той беше съдия при победата на ЦСКА с 1:0 над Базел в квалификациите на Лигата на конференциите. Тогава три минути преди края той подмина справедливи претенции на „армейците“ за дузпа, след като Адам Салай от швейцарския тим игра с ръка в наказателното си поле. През 2021 г. Пък беше съдия на мача в Дания между ФК Копенхаген и Локомотив (Пловдив), завършил 4:2 в полза на домакините.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК