Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски коментира инцидентите преди и по време на мача между Шкупи и Левски от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. „сините“ спечелиха с 2:0 в Скопие, а реваншът е на 3 август на „Герена“.

"Това, което се случи вчера, е плод на хулигани и хора, които нямат нищо общо със спорта и от двете страни. Никой не говори за това кой футболист как е играл, всички говорят за това кои са тези 10, 15, 20 хулигани, които са се сбили помежду си, а раниха и полицай. Футболистите са дошли да играят футбол заради истинските фенове. Това, което се случи вчера, е още едно доказателство, че футболът, както и всеки друг спорт, трябва да се остави на спортистите и на истинските фенове, а не на хулиганите, които превземат новините“, заяви премиерът на Северна Македония.

Димитър Ковачевски отбеляза, че няма информация дали България е изпратила протестна нота, но по думите му, ако това се случи, министерството на външните работи на Република Северна Македония ще отговори подобаващо.

Общо 21 са арестуваните за агресивно поведение и нарушаване на мира и спокойствието в Скопие. 19 от тях са българи. Привърженикът на Левски Драгомир Андонов беше опериран по спешност в скопска болница, след като беше наръган при сблъсъци с фенове на Шкупи.

От лечебното заведение успокоиха, че след извършената хирургическа интервенция състоянието на Андонов е стабилно. Вътрешният министър на Северна Македония Оливер Спасовски съобщи по-рано днес, че самоличността на нападателите е изяснена и те се издирват.