ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Издание в Северна Македония обяви преди днешния мач между Шкупи и Левски от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите, че пристига най-мразеният отбор в Скопие.

В своя публикация "Спорт Спорт" акцентира, че това е завръщане на „сините“ в града след мачовете с местния Македония през 1942 г. Авторът се позовава на изключително пропагандния филм „Трето полувреме“, който показва изкривената гледна точка на антибългарската пропаганда в Скопие за срещата, играна преди 81 години.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Дори и заглавието е такова: „Трето полувреме: Левски отново е в Скопие“.

Припомняме, че през 1942 г. Левски печели служебно с 3:0 при визитата си в Скопие, след като домакините напускат терена след гол в полза на „сините“, когато Македония води с 2:0. Реваншът в София завършва при резултат 2:2.

Водещата снимка на днешната статия в „Спорт Спорт“ също е провокация. На нея е изписано, че Македония печели с 2:0.

„Разбира се, оттогава мина много време, години и десетилетия, но все пак за Скопие отборът от София е един от най-мразените“, пише в публикацията.

Авторът е категоричен, че България спира членството на Северна Македония в Европейския съюз. Той продължава да нарича родината си със старото име Македония, въпреки че официалното названието на страната от няколко години е съвсем друго.

„Този същият Левски е в Скопие, довечера ще играе с Шкупи. Ясно е, че времената са различни. Левски дойде в суверенна и независима Македония, време е за футбол. Хубаво е обаче да си припомним какво се случи преди осем десетилетия, като се има предвид, че някои неща в източната ни съседка не се променят и сега. Ние много добре знаем кой отрича Македония, кой отрича македонците и кой не иска Македония да влезе в Европейския съюз“, завършва статията на „Спорт Спорт“.
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа