Италианският Рома стигна 1/2-финалите в Лигата на конференциите. Отборът на Жозе Моуриньо си отмъсти на Бодьо/Глимт, като разгроми норвежкия шампион с 4:0. В първия мач италианците загубиха с 1:2. Двата тима бяха в една група с българския ЦСКА. Тогава в Норвегия Рома яде още по-голям бой - 1:6.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Още в 5-ата минута Ейбрахам откри резултата, а това смути гостите и наруши ритъма на игра. Ранното попадение даде криле на Рома и те заикраха разкрепостено. В 13-ата минута удар на Мхитарян премина на сантиметри от гредата. Дву минути по-късно арменецът не сполучи.

Логичното се случи в 23-ата минута, когато Пелегрини с майторски пас изведе Дзаниоло зад защитата и той хладнокръвно пусна топката покрай Хайкин - 2:0. В 29-ата минута младият Залевски пусна перфектно подаване към Дзаниоло и той се разписа за втори път в мача. 

През второто полувреме Рома вкара и четвърти гол. Това стана в 49-ата минута. Браян Кристанте подаде на Дзаниоло, той надбяга футболисти на Бодьо и влезе в наказателното поле, след което с бомбен шут оформи хеттрика си. 

Норвежците можеха да намалят в 57-ата минута, но Солбалкен пропусна. В ответната атака Хайкин попречи на Дзаниоло да се разпише за четвърти път. Героят на "вълците" отстъпи мястото си на Феликс Афеня-Гиан под бурните овации на феновете.

На полуфиналите Рома излиза срещу Лестър, който елиминира ПСВ Айндховен. Мачовете са на 28 април и 5 май.