Рома спечели трудно с 1:0 при визитата си на Витес в първи двубой между двата отбора от 1/8-финалите на Лигата на конференциите и взе крехък аванс. "Вълците" стигнаха до успеха с гол на Серджио Оливейра (45+1) в добавеното време на първата част. В 79-ата минута обаче португалецът получи втори жълт картон и така бе изгонен. Реваншът в Рим е след седмица на 17 март от 22:00 часа българско време.

В същото време Фейенорд спечели категорично с 5:2 гостуването си на Партизан в друга среща от тази фаза на надпреварата. През първото полувреме двата отбора бяха равностойни като си размениха по един гол - Натхо (13) за домакините и Тоорнстра (20) за гостите. След почивката Йович (46) изведе сръбския гранд напред в резултата, но нидерландците доминираха изцяло и след попадения на Десерс (52), Геертруида (64), Синистера (71) и Тоорнстра (77) направиха решителна крачка към следващата фаза. Реваншът в Ротердам е след седмина на 17 март от 22:00 часа българско време.

В другите два мача от новия европейски клубен турнир Славия (Прага) спечели с 4:1 у дома срещу ЛАСК (Линц) и се доближи до 1/4-финалите, а ПАОК постигна минимален успех с 1:0 срещу белгийския Гент в Солун.