Сепси, който детронира ЦСКА от Лигата на конференциите, отпадна на крачка от груповата фаза на третия по значимост турнир на Стария континент, организиран от УЕФА, след като загуби реванша в плейофа с 2:3 от Бодьо/Глимт. Първият двубой завърши 2:2 и така румънците отпаднаха с общ резултат 4:5.

Домакините от Норвегия вкараха два бързи гола в средата на първата част, точни бяха Сондре Сьоли в 23-ата минута и Амал Пелегрино в 28-ата. В 42-ата Исника Алими намали за Сепси, а в 46-ата стана 2:2 след попадение на Роналд Варга.

До нови голове в редовното време не се стигна и последваха две продължения по 15 минути. В тях двата отбора се надлъгваха и изчакваха противника да сгреши. Грешката допуснаха румънците в стотната минута, когато Амал Пелегрино оформи крайното 3:2 след точно изпълнена дузпа.

Нервите на гостите не издържаха и те дори завършиха с 10 души, след като в 121-ата минута Мариус Стефанеску получи втори жълт картон.

Така Бодьо/Глимт отново ще играе в Лигата на конференциите. В този турнир норвежкият тим беше в една група с ЦСКА през 2021 година. "Армейците" паднаха с 0:2 като гост, а в София срещата им завърши 0:0. 

 

Pelle, skal vi gifte oss?

 

Публикувахте от Fotballklubben Bodø/Glimt в Четвъртък, 31 август 2023 г.