Партизан надви у дома Спарта (Прага) с 2:1 и се класира за осминафиналите на турнира Лига на конференциите. Сръбският гранд преодоля плейофния кръг на турнира с общ резултат 3:1 срещу чешкия тим, с чийто екип едно полувреме игра Мартин Минчев, който се появи в игра на почивката. Съдия на мача в Белград беше българинът Георги Кабаков. 

Още в 7-ата минута домакините поведоха, след като Саша Зделар пусна хубав пас към Рикардо Гомеш и опитният нападател не сбърка. 

В 24-ата минута Рикардо Гомеш беше оставен непокрит след центриране от корнер на Милош Йоич и направи резултата 2:0 за "гробарите", които продължиха да доминират.

След почивката в 66-ата минута авторът на двата гола Рикардо Гомеш остави сръбския тим с човек по-малко, след като загуби топката и фаулира противников играч. Нападателят от Кабо Верде вече имаше жълт картон от първото полувреме и Кабаков го прати в съблекалните с червен картон.

Спарта успя да намали в 85-ата минута, когато Давид Ханцко подаде на Адам Хложек и 19-годишният талант преодоля Попович за 2:1. Чехите обаче се нуждаеха от още две попадения, за да стигнат до продължения и нямаха време да стигнат до равенство в общия резултат, тъй като от този сезон вече не важи правилото за голове на чужд терен.

Партизан ще научи съперника си на осминафиналите утре, а в неделя излиза срещу Цървена звезда в голямото дерби на сръбския футбол.