Фиорентина е готова да се поучи от грешките си от загубения финал миналата година, за да победи Олимпиакос и да вземе трофея в турнира на УЕФА Лига на Конференциите, заяви старши треньорът на италианския тим Винченцо Италиано преди утрешния финал в Атина.

През миналата година Фиорентина отстъпи с 1:2 на английския Уест Хям, като решаващото попадение за англичаните падна в 90-ата минута. Сега обаче "Ла Виола" ще се опита да избегне подобни грешки и повторение на поражението.

Мачът е утре от 22:00 часа на стадион "Агия София" в Атина, а Олимпиакос със сигурност ще има психологическо предимство заради случайно полученото домакинство.

"Eдинственото нещо, което е различно е, че вече сме преживели някои неща. Имаме малко опит, носим го със себе си и утре трябва да го покажем. Не можем да правим грешки, трябва да сме бдителни и концентрирани", заяви Италиано на пресконференцията днес в гръцката столица.

Капитанът на Фиорентина Кристиано Бираги заяви, че специално за него миналогодишният финал е бил много болезнен, защото беше и ударен от чаша, хвърлен от феновете на Уест Хям по време на срещата. Но споменът за поражението в Прага и желанието за реванш са нещата, които движат отбора напред в Атина. "През миналата година нямахме добър край на всичките ни усилия. Изпихме чашата с горчилка и се надявам, че този опит ще ни помогне да се представим по-различно". 

"Имаше сериозно огорчение и за нас, и за всички, които ни подкрепяха в Прага", заяви Бираги. " Всички искаме да променим резултат, който не заслужавахме миналата година. За съжаление направихме няколко грешки повече от Уест Хем и бяхме наказани с право. Искаме отмъщение и да вземем този трофей с нас на път за Италия".

Футболистите на Фиорентина са се подготвили за всякакви сценарии утре, а Бираги се пошегува, че си носят в багажа железни вериги и катинари, за да спрат голмайстора на гръцкия тим Айюб ел Кааби. Също така всички във "виолетови" фланелки са готови и за продължения, и за дузпи, ако се наложи.

"Тренирали сме дузпи, защото е една от възможностите за определяне на победителя. Имаме много играчи, които носят в себе си личността да вкарват решаващи дузпи. Два кръга за Купата на Италия ги преминахме само с дузпи, но пък в първенството пропуснахме няколко", каза Италиано и добави: "Връщайки се на онази вечер в Прага и като си спомня лицата на футболистите, не бих искал да ги видя отново утре".

"За нас отношението към мача трябва да бъде такова, че все едно е последният в кариерите на всички ни. Никой не ни дава увереност, че можем да се класираме пак на такъв финал, да играем на такива стадиони. Мачът в Прага ни нарани, целият клуб и не бива да го допускаме, заради Флоренция", завърши специалистът.