Старши треньорът на Спартак (Търнава) Михал Гаспарик даде пресконференция преди домакинството срещу Лудогорец от петия кръг на груповата фаза на Лигата на конференциите. Двубоят е утре, 30 ноември, от 22:00 часа.

Първата среща между двата тима завърши с категоричен успех с 4:0 за "орлите" в Разград.

"Те бяха максимално ефективни през второто полувреме. Не мисля, че има такава разлика в качествата между тях и нас. Този резултат не трябваше да бъде 4:0. Беше толкова нещастно второ полувреме за нас, защото ни вкараха гол с първия удар и след това четвъртия в последната секунда. Резултатът беше твърде лош за начина, по който вървеше мачът", започна Гаспарик.

"У дома знаем как да играем по-офанзивно, също и по-качествено и да тормозим повече съперника. Разликата също е, че първият мач беше първи изобщо, а ние вече се адаптирахме към Европа и можем да се противопоставим и на по-добри съперници от Лудогорец", продължи той.

"Това е мач, който искаме да изиграем, защото има стойност. Ако Лудогорец иска да продължи след групата, то това е ключов мач за тях и трябва да го спечелят. Те са под натиска на резултатите, а ние можем да играем много по-спокойно и да се насладим още малко Европа в последния ни домакински мач. Вярвам, че момчетата ще бъдат спокойни и можем да постигнем добър резултат."

"Здравословното състояние генерално е отлично, имаме почти всички футболисти на разположение. Някои футболисти, които бяха изостанали с игровата практика, потренираха повече, за да върнат формата си. Марко Джуричин, Ян Бернат, Николас Горосито и Мартин Микович вече са готови и можем да разчитаме на тях утре", завърши Михал Гаспарик.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа