Вицешампионът Черно море получи трудни вероятни съперници за втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Сред тях са турският Истанбул Башакшехир, унгарският Фехервар и швейцарският Санкт Гален.

Сред останалите опции са Апоел Беер Шева и Омония (Никозия). Ако „моряците“ се паднат срещу израелския тим, националът Йоан Стоянов ще се изправи срещу селекционера на „лъвовете“ Илиан Илиев. Преди година Стоянов и Апоел Беер Шева отпаднаха от Левски в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

ЦСКА 1948, който се класира за евротурнирите след спечелен бараж срещу ЦСКА, получи наглед по-лесни варианти от Черно море. Опциите за „червените“ са Днипро-1 (Украйна), Зрински (Босна и Херцеговина), Осиек (Хърватия), Малишева (Косово)/Будучност (Черна гора), Ноах (Армения)/Шкендия (Северна Македония)

Ако отпадне от Динамо (Батуми) в първия квалификационен кръг на Шампионската лига Лудогорец ще продължи в Лигата на конференциите и за вероятни съперници може да получи познат съпреник. Сред вариантите са Слован Братислава (Словакия), Ню Сейнтс (Уелс), Балкани (Косово) и румънският ФКСБ, частичен наследник на гранда Стяуа.

Ботев (Пловдив) може да се изправи срещу Юргорден (Швеция), Витория Сетубал (Португалия), АЕК (Гърция), Университатя Крайова (Румъния) и Цюрих (Швейцария), ако отпадне от Марибор в първия квалификационен кръг на Лига Европа.

Жребият за втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите ще се тегли днес от 15:00 часа българско време в централата на УЕФА в Нион. Мачовете от този етап на турнира ще се играят на 25 юли и 1 август.

ВЕРОЯТНИТЕ СЪПЕРНИЦИ НА ЧЕРНО МОРЕ
Истанбул Башакшехир (Турция)
Апоел Беер Шева (Израел)
Омония Никозия (Кипър)
Фехервар (Унгария)
Санкт Гален (Швейцария)

ВЕРОЯТНИТЕ СЪПЕРНИЦИ НА ЦСКА 1948
Днипро-1 (Украйна)
Зрински Мостар (Босна и Херцеговина)
Осиек (Хърватия)
Малишева (Косово) – Будучност (Черна гора)
Ноах (Армения) – Шкендия (Северна Македония)

ВЕРОЯТНИТЕ СЪПЕРНИЦИ НА ЛУДОГОРЕЦ
Слован Братислава (Словакия) – Струга (Северна Македония)
Клаксвик (Фарьорски острови) – Диферданж (Люксембург)
Ню Сейнтс (Уелс) – Дечич (Черна гора)
Борац Баня Лука (Босна и Херцеговина) – Егнатия (Албания)
Балкани (Косово) – Санта Колома (Андора)
Виртус (Сан Марино) – ФКСБ (Румъния)

ВЕРОЯТНИТЕ СЪПЕРНИЦИ НА БОТЕВ (ПЛОВДИВ)
Юргорден (Швеция)
Витория Сетубал (Португалия)
АЕК (Гърция)
Университатя Крайова (Румъния)
Цюрих (Швейцария)