ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Бразилецът Уелтън откри резултата при победата на Левски с 2:0 като гост на Шкупи в първи мач от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Така 25-годишното крило за втора поредна година бележи първия гол на „сините“ в Европа, след като през 2022-а още в първата минута беше точен за домакинския успех срещу ПАОК.

По този начин Уелтън се превърна в първия чуждестранен футболист, който в две поредни години реализира първото попадение на Левски в евротурнирите.

В историята на „сините“ само още трима може да се похвалят с подобно постижение. Това са Даниел Боримиров, Георги Иванов-Гонзо и Георги Чиликов.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

През 1992 г. Боримиров вкарва първия гол за тима от „Герена“ при домакинската победа с 2:1 над Люцерн след обрат. Година по-късно той е първият играч на Левски, който се разписва при загубата с 2:3 като гост на шотландския Рейнджърс.

Гонзо бележи първите евроголове на „сините“ през 1997 и 1998 г. В първия случай прави това за 1:1 срещу Слован (Братислава) на „Васил Левски“. На следващата година реализира първото попадение за успеха с 8:1 над Локомотив (Витебск), също на Националния стадион.

През 2002 г. Чиликов открива резултата за домакинския успех с 2:0 над латвийския Сконто. През 2003-а пък е автор на първия гол при победата с 4:1 като гост на казахстанския Атирау.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!