Треньорът на ЦСКА 1948 Валентин Илиев говори след класирането на отбора за третия предварителен кръг на Лига на конференциите. Това стана факт след равенство 1:1 след продължения срещу черногорския Будучност в Подгорица. 

"Емоциите са позитивни. Заслугата най-вече е на футболистите и на всички ние, които се постарахме да им предоставим най-добрата подготовка. Всички бяхме едно цяло и на ниво. Днес не беше красотата във футбола на първо място, а желанието за победата. Основата беше колектива. Всеки остави сърцето си на терена. Гледах Будучност в контролите в Словения и ми направи впечатление, че имат дух и са едно цяло. Знаех, че ще срещнем сериозен отбор със сериозен дух. Мисля, че ние показахме по-голямо желание и характер днес. Мисля, че физическата ни подготовка беше по-добра днес", сподели Валентин Илиев след мача. 

"Не съм загубил вяра. Аз не трябва да губя вяра. Знам, че когато даваш всичко от себе си, рано или късно това ще бъде възнаградено. Чувството беше неприятно в 65-ата минута. Започнах да си говоря с момчетата, че не трябва да губим вяра. Суеверието е безверие. Човек, който не вярва. Аз съм далеч от тази дума. Както сме се подготвили за този мач, така ще е и за следващия съперник. Не може да подценяваме който и да е противник. Когато колективът работи, нещата се получават.  Аз съм "за" да играем мачове. Но мисля, че съставът ни няма такава голяма широчина. Всичко е възможно. Искам да видя футболистите си и тогава ще дам отговор", завърши наставникът на "червените".