Виктория Пилзен и Фиорентина завършиха при 0:0 в първия четвъртфинален мач между двата отбора в Лигата на конференциите.

Домакините можеха да поведат в 24-ата минута, когато Матей Видра получи топката в наказателното поле и стреля от воле, но на сантиметри от десния страничен стълб.

След центриране в наказателното поле на Виктория Пилзен в 36-ата минута, Андреа Белоти се извиси над всички и стреля с глава, но Мартин Йедличка показа завиден рефлекс и отрази.

Две минути преди края на първата част след ново центриране в наказателното поле на домакините, Николас Гонсалес стреля с глава, но не успя да намери очертанията на вратата.

Първата по-сериозна опасност през второто полувреме бе пред вратата на Виктория Пилзен. В 55-ата минута Лукас Белтран получи топката в наказателното поле и стреля с първото си докосване към долния ляв ъгъл, но Йедричка направи страхотно спасяване.

Радим Резник изпълни дълъг тъч в 78-ата минута, като центрира топката в наказателното поле, където Томас Чори отправи удар, който обаче премина покрай целта.

До края на двубоя Фиорентина бе по-опасния от двата отбора, но възпитаниците на Винченцо Италиано не стигнаха до реално голово положение.

Реваншът е на 18 април.