Френският рефер Карим Абед получи от УЕФА наряд за мача от първия кръг на Лигата на конференциите между Локомотив (Пловдив) и чешкия Словачко. Двубоят е на 22 юли от 20:00 часа.

Абед от 2018 г. е международен съдия и има опит в евротурнирите. Свирил е мачове от квалификациите за Шампионската лига и Лига Европа, а е ръководил и един мач от груповата фаза втория по сила от турнирите на УЕФА.

Любопитното е, че французинът е роден на 18 декември 1988 г., което го прави връстник на капитана на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев (25 септември 1988 г.).

Компютърният специалист Висар Кастрати (на снимката долу) от Косово пък ще ръководи дебюта на Арда в евротурнирите. Тимът от Кърджали приема израелския Апоел (Беер Шева) на 22 юли (четвъртък) от 21:00 часа.

34-годишният Кастрати е международен съдия от 2020 г. За момента международният му опит се изчерпва с европейската квалификация за младежи до 21 г. между Румъния и Малта (4:1). Интересното е, че той има ръководени мачове от швейцарската пета дивизия.