ЦСКА разбра своя съперник за плейофите за влизане в груповата фаза на Лигата на конференциите. При успех над Сейнт Патрикс (Ейре) в двата мача на 4 и 11 август "червените" ще се изправят срещу победителя от двойката - Брьондби (Дания) – Базел (Швейцария). 

Първата евентуална среща между ЦСКА с датчаните или швейцарците ще бъде на 18 август в София. "Армейците" ще гостуват на реванша седмица по-късно.

Припомняме, че през 2020 г. ЦСКА успя да отстрани Базел след победа с 3:1 в плейофа, игран в Швейцартия, и се класира за Лига Европа, след обрат от 0:1 с два гола на Тиаго Родригес (72' и 88') и един на Ахмед Ахмедов.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Другият български участник в турнира Лига на конференциите - Левски, ще играе срещу загубилия от АЕК (Ларнака) - Партизан. Преди това "сините" трябва да преодолеят малтийския  Хамрун Спартанс. 

Левски пази неприятен спомен от кипърския АЕК (Ларнака). През 2019 година левскарите загубиха с общ резултат 0:7. На "Герена" те паднаха с 0:4, а и четирите гола вкара македонецът Иван Тричковски, който и днес е в отбора.

Партизан пък е бивш отбор на големия левскар Валери Божинов, а треньорът на ЦСКА Саша Илич е легенда на белградчани. 

Ако Левски елиминира Хамрун Спартанс, първо ще бъде гост на АЕК или "гробарите" на 18 август, след което ще домакинства в София на 25 август.

ПЪЛНИЯТ ЖРЕБИЙ!

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК