ПСВ Айндховен и Копенхаген завършиха зрелищно 4:4 в първия си мач от 1/8-финалната фаза в Лигата на конференциите. Така всичко ще се реши в реванша след седмица, а правилото за голове на чужд терен от този сезон не важи.

В 6-ата минута гостите от Дания реализираха първата си добра възможност. Уилям Бьовинг изведе Исак Йоханесон, който от чиста позиция реализира за 0:1. В 21-вата минута Коди Гакпо засече центриране в наказателното поле и с глава от близо възстанови равенството. Две минути по-късно Копенхаген отново поведе след гол на Пеп Биел, който добре овладя в наказателното поел, излъга съперник и завърши.

В 43-тата минута гостите увеличиха преднината си, след като Биел центрира от корнер, а Лукас Лерагер скочи високо и вкара.

ПСВ обаче не се предаде и пет минути след началото на втората част върна един гол. Рицу Доан се разписа с хубав удар. Десетина минути по-късно ПСВ получи правото да бие дузпа, но ударът на Коди Гакпо от бялата точка беше отразен от Камил Грабара. В 70-ата минута Гакпо се реваншира, като вкара за 3:3.

Копенхаген се съвзе и намери сили да отвърне с попадение на свой ред. В 78-та минута Пеп Биел порази мрежата с удар от границата на пеналтерията, но последен в мача се разписа Еран Захави в 85-ата минута, оформяйки крайния резултат след асистенция на дузпа Гакпо.

В други срещи от Лигата на конференциите, който се изиграха по същото време, Олимпик (Марсилия) победи с 2:1 Базел и се доближи до четвъртфиналите, а същото стори и съперникът на ЦСКА от груповата фаза Бодьо/Глимт, който надви АЗ Алкмаар с 2:1 и продължава фурора си в евротурнирите.