С малка изненада завърши първият мач от третия дял на редовния сезон в женската Национална волейболна лига на България, пише bgvolleyball.com. 
 
Водачът във временното класиране ЦСКА-Демакс изпусна гейм в своята зала “Васил Симов” срещу предпоследния в таблицата Локомотив 1929 Връбница (София). Все пак домакините взеха трите точки след крайното 3:1 (25:15, 25:12, 27:29, 25:20).
 
В първите два гейма нямаше абсолютно никаква интрига като шампионките наложиха своето пълно надмощие над "червено-черните" и постигнаха безапелационния резултат.
 
С оглед на разликата в класите, ЦСКА даде почивка на някои от титулярките си в третата част. Волейболистките на Локомотив се възползваха от това и се получи интересен и оспорван гейм. Домакините не успяха да оползотворят два мачбола, след което спасиха два геймбола за Локомотив, но при третия отстъпиха с 27:29. В четвъртата част основните състезателки на ЦСКА отново бяха в игра и подсигуриха спечелването му, но техните противнички успяха да постигнат по-добър резултат, отколкото в първите два гейма.
 
Така ЦСКА ще запази лидерската си позиция в класирането и след пълното изиграване на петнадесетия кръг по-късно днес. Волейболистките на Юлия Стоянова и Петър Дочев вече имат 40 точки от 14 победи и 1 загуба дотук. Локомотив засега е на седмо място с 3 точки от 1 победа и 14 загуби.