Ръководството на Локомотив (Горна Оряховица) гарантира подкрепата си към треньора Ангел Червенков и екипа му. Специалистът повече от час разговаря с Управителния съвет на клуба. Това беше първото заседание на клубаната управа след Общото събрание и избора й в началото на август.

"Доволни сме от работата на треньора и приличните игри на отбора от началото на сезона. Вярно е, че ни се искаше да имаме по-солиден точков актив, но си даваме сметка, че ще е необходимо време да се адаптираме в групата. Ние имаме дългосрочен план и неслучайно сме се спряли на доказан специалист, какъвто безспорно е Ангел Червенков", коментира след заседанието председателят на УС на клуба Даниел Костадинов.

Червенков също апелира за малко повече търпение от страна на ръководство и фенове. "На всички ни се искаше да имаме по-сериозен актив и вече да сме се поздравили с победа. За кратък период от време сформирахме приличен отбор, но ще ни е необходимо време да постигнем желания синхрон. Има какво още да се желае като отборен дух на терена. Неслучайно повтарям на момчетата, че ще трябва да се пролее и кръв, за да се поздравим с успех", сподели треньорът.

Специалистът, извеждал Литекс до шампионска титла и работил с успех в Шотландия и Украйна, ще има определящата дума за стила и методиката на работа с подрастващите в ДЮШ.

Най-върлите фенове посетиха тренировката на отбора и декларираха подкрепа към треньорите и отбора. Добрите думи за работата на Червенков не спести и клубната легенда Ангел Минчев, който е и член на УС.

"Ангел Червенков работи правилно. Отборът ни играе повече от прилично от началото на сезона. Липсваше ни и доза шанс, за да се поздравим с така желаната победа. Не бива да правим трагедия от едно недобро второ полувреме като това с Дунав. Сигурен съм, че тепърва ще накараме другите да се съобразяват с нас", обобщи Минчев.

Всичко за Първа лига - ТУК

ТВ програма на Първа професионална лига