Емил Велев също е спряган за треньорския пост в Локомотив (Горна Оряховица). Настоящият треньор на Оборище (Панагюрище) е най-вероятният заместник на Иван Колев начело на "железничарите", твърди "Меридиан Мач".

БЛИЦ СПОРТ съобщи вчера, че Георги Иванов - Геша също е вариант. Освен него и Емил Велев, сред потенциалните кандидати за нов наставник на Локо (ГО) се спрягат още Илиан Илиев и Любослав Пенев.

Оставката на Иван Колев беше приета на спешно заседание на Управителния съвет на клуба в четвъртък. То е било свикано часове след загубата от Монтана по искане на специалиста. Старшията пое вината за лошото представяне на "железничарите" и след създалото се недоволство сред феновете и обществеността в града, се стигна до раздяла по взаимно съгласие.

Още след загубата от Ботев (Пловдив) е имало членове на УС на Локомотив, които са настоявали Колев да си тръгне. Причината тогава бе уронването на престижа на клуба с изказването, че "играчите тренират по площадки и поляни".

До назначаването на нов треньор заниманията на тима ще бъдат водени от  помощник-треньора Милчо Сирмов. Очаква се той да бъде на скамейката и в мача с Локомотив (Пловдив) на "Лаута". Двубоят от 23-ия кръг на Първа лига е утре от 17:30 часа.

Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка
Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига