Една от легендите на горнооряховския футбол Ивайло Йорданов днес официално бе представен като спортно-технически директор на клуба.  Бившият национал се завръща в Горна Оряховица след 26 години.

"Идвам с една цел – оставането на Локомотив в Първа лига", бяха първите думи на Йорданов.

"От тук тръгнах за големия футбол и съм благодарен на клуба, че ми даде тази възможност. Отборът винаги ще бъде в сърцето ми, затова ще направя всичко възможно да постигнем заедно общата ни цел и Локо да остане във футболния елит", заяви още почетният гражданин на Горна Оряховица."

"Няма да обсъждам качествата на футболисти и треньори. Нито сега, нито занапред. Няма да се меся в треньорската работа и няма да позволя на някой от ръководството да се меси. Моята роля ще бъде да бъде връзката между клубното ръководство и отбора. На футболистите трябва да бъде дадено спокойствие, за да се концентират изцяло върху работата си на терена. В момента се преговаря с няколко души за нов старши треньор. Вероятно до понеделник „локомотивци” ще имат нов наставник", каза още Ивайло Йорданов.

В същото време Общината продължава инвестициите в спортната база обяви кметът инж. Добромир Добрев. Започна реконструкцията на терена в Долна Оряховица, който в бъдеще ще бъде използвам за тренировките на представителния тим на Локомотив.

"Щастлив съм, че Ивайло е отново сред нас. Ние го имаме като наш съгражданин и сме сигурни, че той наистина носи „Локо” в сърцето си. Надявам се, че ще докаже професионализма си и на новото поприще и ще помогне на отбора да остане в Първа лига." коментира президентът на клуба Даниел Костадинов.

По повод зададените от журналисти въпроси относно бившия вече наставник Иван Колев бе отговорено по следния начин:

"Иван Колев е затворена страница за клуба и няма да коментираме неговите изказвания. Все пак, когато имаше успехи, той не говореше по този начин. Ние направихме своя анализ и признаваме, че имаме грешки в организацията. Затова бе потърсен човек с експертизата на Ивайло Йорданов. Надяваме се той да внесе нужния професионализъм, който ще позволи на отбора да разгърне потенциала си", каза от името на ръководството Димитър Николов.