Голяма част от чуждестранните попълнения на Локомотив (Горна Оряховица) били нарочени за гонене от бившия наставник Иван Колев. Мохамед Бен Отман, който пое диригентската палка в последните два мача със старозагорските Верея и Берое, бил в списъка за освобождаване на Колев и екипа му още през зимната паузата. Това става ясно от публикация на Николай Рашков, член на УС, в един от фен-форумите в социалните мрежи.

Колев, който хвърли оставка след поредица от слаби игри, искал да бъде натирен и Игор Джоман, който пък е ключова фигура в халфовата линия, пише Regnews. Под диктовката на Иван Колев били освободени и тримата нападатели Тихомир Кънев, Цветан Генков и Янаки Смирнов. Като тяхна алтернатива треньорът посочил никому неизвестния Попчев. Сред вариантите за зимната селекция били трима футболисти на Беласица, подвизаващи се в областната група на София.

Ръководството останало без думи, когато в последната им работна среща Колев нарекъл голмайстора Кифуети „пешеходец”. Това се случило само седмица след двубоя с Левски на "Герена", където конгоанецът бе определен за Играч на мача от зрителите на „Диема”. В момента африканецът е голмайстор на „черно-белите” с 6 попадения, а съотборниците му са буквално преобразени след идването на Александър Димитров и екипа му.

Пълно разяснение на новата схема на Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига

Всичко за Първа лига