Новият треньор на Локомотив София Данило Дончич коментира успеха с 2:1 на своя тим срещу Славия в дебюта му начело на тима. "Железничарите" прекъснаха серия от 4 мача без победа в шампионата, а наставникът им отбеляза, че промените му са дали резултат.

„Една много важна победа в първия ми мач с момчетата. Искам да ги поздравя за битката, днес водихме битка по целия терен. Може би мачът не беше толкова качествен, но нашите момчета показаха, че могат и искат, и резултатът е налице.

Най-големият проблем беше самочувствието на играчите, които от 8 мача имаха само 2 победи и си мисля, че изградихме добро отношение между мен и тях. Влязохме с хармония в тренировките, а после и в мача. Те играха на 100%, ако не и повече.

Успяхме да преодолеем Славия, един добър отбор, на техния стадион. Първото полувреме имахме и малко късмет, защото в един момент те имаха предимство, държаха топката и създадоха положения, но ние с добри и резки контраатаки успяхме да ги елиминираме, вкарвайки две от положенията си“, анализира мача Дончич.

Това, което исках да променим, аз го промених. Това е самочувствието на футболистите и с всеки изминал ден изглеждаме повече като отбор. Надявам се, че ще продължаваме в тази посока“, завърши треньорът на Локо София.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига