Локомотив (София) ще стартира новото първенство без двама от важните си футболисти заради контузии, съобщи треньорът Станислав Генчев. Това са централният бранител Давид Малембана и крилото Александър Александров. 

Малембана е получил травма още в първата лятна контрола и в момента се възстановява. Ако всичко с мускулния проблем е наред, германецът от мозамбикски произход ще бъде готов за първата среща с Черно море на 10 юли. Доста по-сложно е положението с Александров, чиято контузия ще го остави извън сметките на Генчев до третия кръг.

"Още не сме в пълен състав. Очакваме офанзивен халф и централен защитник. Това е списъка със спешни нужди за селекцията, каза още младият специалист. На проби има и един бразилски футболист – Винисиус. Той ще играе утре в контролната среща с Левски и след нея ще бъде взето решение дали да му бъде предложен договор", каза Генчев пред БТА.

"На лагера в Трявна бяхме с малка група, 3-4 човека се присъединиха след връщането ни в София. Но съм доволен от тези, с които до момента работим. Радва ме, че всички се стараят. Има грешки и това е неизбежно, трябва си време, за да ги изчистим", коментира още бившият полузащитник на Левски, Литекс и Лудогорец.

"Влизаме в едно първенство, което ще бъде по-различно. Започва рано. Но за отборите с изграден състав едва ли е проблем. Докато за нас ще бъде, тъй като чакаме още нови, които планираме да бъдат основни играчи", обясни още Генчев.

След мача утре с Левски, на Локомотив (Сф) остава още една контрола - със Септември (София) на 2 юли.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2022