ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Локомотив (София) започна лятна подготовка с група от едва 13 футболисти. От тях с договори са 12 играчи, а един е на проби.

Новият наставник Стойчо Стоев ще тества нидерландец. Дошлият да опита късмета си на стадиона в "Надежда" е Лоренцо Суарес, който досега е играл в долните дивизии на родината си.

Локомотив (Сф) се раздели с почти цял отбор

Селекцията при "железничарите" продължава, тъй като за момента само 16 играчи имат подписан контракт. Двама от тях ще се присъединят към подготовката в четвъртък, а други двама са ангажирани с национални отбори - вратарят Бубакар Гайе е с националния отбор на Гамбия, докато халфът Валентин Николов е ангажиран с младежкия национален тим на България. За момента единственият сигурен нов играч е идващият от столичния Септември (Сф) Красимир Станоев.

Нападателят Димитър Митков беше сред взелите участие в първата тренировка. Нападателят се завърна в Локомотив след наем в Рубин (Казан). 

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

До началото на сезона са предвидени пет контроли. Първата ще бъде на 24 юни срещу Марек (Дупница) в "Надежда". Отново на стадион "Локомотив" ще се играе и проверката с Беласица (Петрич). Предвиден е и мач с Арда, който ще се проведе в Самоков. От Локомотив информираха, че е трябвало да играят и с Ботев (Враца), но тъй като двата тима ще се срещнат в първия кръг на първенството, проверката отпада и ще се търси друг съперник. Официалното представяне на тима за новия сезон ще бъде на 8 юли с домакинство на Спортист (Своге).

Преди началото на днешната тренировка изпълнителният директор на "железничарите" Бойчо Величков представи новия старши треньор Стойчо Стоев. Той заменя Станислав Генчев, а договорът му е за една година. За последно 60-годишният специалист бе начело на Лудогорец през 2019 година.

"Отборът е обезпечен финансово от собственика Иван Василев и не трябва да има спекулации за бъдещето му", каза Величков.

Той посочи, че Василев не присъства на днешното събитие, тъй като остава огорчен от действията на част от феновете на клуба. Според Величков Локомотив е направил добър сезон под ръководството на Генчев, като не трябва да се омаловажава фактът, че отборът игра полуфинал за Купата на България. Целите пред "железничарите" този сезон ще бъдат по-предно класиране в първенството, където тимът остана на девето място.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!