Локомотив (София) се наложи с 1:0 като домакин срещу втородивизионния Спортист (Своге) в последния си приятелски мач преди началото на сезона в елитната efbet Лига.

Попадение на Алан Диас (5) след центриране от корнер още във петата минута осигури успеха в полза на "червено-черните", които ще играят у дома срещу Ботев (Враца) в първия кръг от новата кампания на 17 юли.

В 19-ата минута Бруно Франко шутира, но Павлин Чиликов блокира удара. Домакините изпълниха няколко поредни ъглови удара, но не успяха да вкарат втори гол.

 В 23-ата минута футболистите на Георги Чиликов направиха добра атака. Маджаров и Стефанов разиграха, последва центриране в наказателното поле, но не се намери човек, който да засече топката в мрежата.

 До почивката и двата отбора имаха интересни атаки, но до нов гол не се стигна.

В 68-ата минута Спортист направи страхотна бърза атака. Мартин Кръстев проби отляво, върна към Йоан Маринов, той си нагласи топката и стреля от границата на наказателното поле, но топката излезе високо в аут.

В 70-ата минута топката се удари в ръката на защитник на Локомотив София, но дузпа не бе отсъдена.

Малко по-късно Калоян Йосифов притисна вратаря на домакините и за малко да открадне топката и да я вкара в мрежата.

В 86-ата минута Спортист направи много добра атака, Калоян Йосифов отправи силен удар с левия крак, а Любенов изби в корнер.

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ – СПОРТИСТ (СВОГЕ) 1:0
1:0 Алан Диас (5)

Следете с БЛИЦ: Лятна подготовка 2023