Собственикът на Локомотив (София) Иван Василев говори преди старта на лятната подготовка на тима. Босът на "железничарите" призна, че е изтеглил личен кредит от 615 000 лева, за да оправи осветлението на стадион "Локомотив", тъй като не е получил никаква помощ от държавата. 

Василев не пропусна и темата със слабото представяне на националния отбор и каза, че докато футболистите залагат на татуировки, обеци и прически, резултатите ще са такива.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Очаква ни по-добър сезон от предишния. Мисля, че бях достатъчно лоялен към Иван Колев, както и той към мен. 2 години са достатъчно дълго време за работа. Търся нещо ново и затова се спрях на този екип. Надявам се сезонът да бъде добър, защото на Локомотив не му отива да играе в групата на изпадащите. 

Имахме много проблеми и не можехме да излезем в оптимален състав. Това доведе до няколко загуби, които се отразиха на класирането. Малка е почивката до следващия сезон. Другият месец започваме шампионата и се надявам, че ще привлечем добри попълнения", сподели Василев. 

Той коментира осветлението на стадиона в "Надежда", както и евентуалното завръщане на отбора в своя дом. 

"Важното е, че изкопахме дупките за осветлението. Това е достатъчно, нека треперят. От кого да получим помощ? Къде е държавата? Аз съм рекордьор по тъпотия на Гинес. С лични средства да оправям осветлението на държавна земя. Да изтегля личен кредит - това ли е перспективата на българския футбол? 

Видяхте снощи как играха тези момчета. Кой е виновен? Ние или вие играете? Иначе татуировки, обеци, прически - всичко е страхотно. Това е резултатът. 

Изтеглил съм личен кредит в размер на 615 000 лева с ДДС. Надявам се, ако не за първия, то за втория мач да се върнем у дома. Ние даваме лични пари за държавна земя. Локомотив (София) е институция - това ще се разбере, когато нашата публика се завърне. 

Всички ще видят, че тя не е един асансьор, както се твърди. Тук няма да има място по трибуните. 323 000 лева ми е струвал наемът на стадион “Васил Левски” за миналата година. Локомотив (София) ме е създал като човек. Животът ми е минал тук. Имам голямо сърце и емоциите ме водят. Това е разликата от мен и останалите", сподели Иван Василев.