Треньорът на Локомотив (София) Стойчо Стоев беше доволен от победата с 2:0 срещу Пирин. Столичните "железничари" се отърсиха от загубата с 0:6 от Левски в предния кръг, а Стоев призна, че неминуемо победата е внесла спокойствие в съблекалнята. Той коментира и пререканията между ръководството и феновете.

„Неминуемо е по-спокойно в съблекалнята след победата. Имаше напрежение след последните две загуби. Имаме един основен проблем, който е липсата на увереност. От там започват микс от технически грешки, които нарушават ритъма ни на игра, докато футболистите разберат, че грешки ще има. Важното е по-бързо да ги преодоляват и да се опитват да играят футбол. Всичко се дължи на тази увереност. Грешейки повече в началните минути, става доста сложно за състезателите. Или грешат допълнително, или се поскриват на терена. Трябва ни време и постепенно да се превърнем в отбора, в който ми се иска“, каза Стоев.

„Виждаха се тези наши слабости. Имаше и доста положителни неща. Не значи, че не съм видял хубави неща. Имаше бързи атаки в дадени моменти, но не се завършиха по най-добрия начин. Може би ще ни трябва повече време, за да изчистим слабостите си“, продължи наставникът на "железничарите".

„При Франса ми харесва, че работи в тренировките сериозно. Има достатъчно самочувствие и увереност, за да е един доста ключов състезател за нашите отбор“.

„Арда вече втора или трета година се е изградил като отбор. Играе добър футбол. Те са много по-напред от нас. Надявам се да се представим достойно и прилично, като вземем поне една точка. Ще е много трудно. Те са добър, грамотен отбор, еднакво умеещ да играе“, каза Стоев за следващия съперник.

„Напълно е възможно да има нови футболисти. Ръководството знае какъв профил искам. По-трудно е, тъй като финансовите възможности не са ни толкова сериозни и това ни забавя в намирането на тези футболисти“.

„За инцидента на трибуните от вас го разбирам. Казах и преди. В този спорт, тази война победители няма да има. Страда целият клуб. Продължават тези пререкания между ръководството и фенове. За мен е жалко, и аз съм юноша на този клуб. Боли ме, че няма взаимно разбирателство между страните. Надявам се да се стигне до сериозни компромиси и от двете страни. Локомотив е на всички хора, които обичат този клуб. Бил е доста години преди нас, ще е и доста години след нас. Трябва да направим всичко възможно да се стигне до разбирателство“, каза още Стойчо Стоев.