ЦСКА гостува на Локомотив (София) в мач от 2 кръг на efbet Лигата. Срещата ще се играе на клубното съоръжение на „червено-черните“ и ще започне в 18:30 часа.

Съперничеството между двата отбора на стадиона на „железничарите“ се подновява след седемгодишна пауза. За последно Локо прие ЦСКА в „Надежда“ през май 2015 г., а срещата завърши при резултат 1:1.

Като цяло балансът на „армейците“ на домакинското съоръжение на „червено-черните“ е положителен. От друга страна „червените“ нямат победа на стадион „Локомотив“ вече 17 години. За последно нова се случи на 6 ноември 2005 г., когато „железничарите“ повеждат с гол на Цветан Генков, но допускат обрат след попадения на Александър Бранеков и Тиаго Силва (дузпа).

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Оттогава двата съперника се срещнаха още осем пъти на стадиона на Локо. Шест от тях завършиха без победител, а в другите две успехът беше за „червено-черните“. През 2013 г. триумфът с 2:1 беше с цената на запазването на елитния статут на тима от „Надежда“. Две години по-късно Локомотив спечели с 2:0.

Освен мачовете за първенство от 2005 г. насам, ЦСКА има неприятен спомен и при гостуване на стадион „Локомотив“ за купата на България. На 1/16-финалите на турнира през сезон 2016/17 „железничарите“ елиминираха „армейците“ с 2:1. По това време „червено-черните“ бяха във Втора лига, а ЦСКА се беше завърнал в елита.

ЛОКОМОТИВ (СОФИЯ) – ЦСКА

Днес от 18:30 часа по „Диема Спорт
София, „Локомотив“
Съдия: Волен Чинков

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Локомотив (София): Любенов, Диас, Кацаров, Матеус, Рапосо, Милошев, Славчев, Орачев, Бакалов, Франса, Митков
Контузени: Малембана, Ал. Александров
Наказани: няма

ЦСКА: Бусато, Турицов, Матай, Хр. Петров, Де Нойер, Вион, Юга, Шопов, Туфегджич, Гарсес, Кръстев
Контузени: Кох, Чарлс, Йомов
Наказани: няма

Баланс: 130 мача, 28 победи за Локо (Сф), 40 равенства, 62 победи за ЦСКА, г.р. 227:142 за ЦСКА

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2022
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа