Локомотив (Пловдив) изигра първата си контрола на лагера в Алания. "Черно-белите" победиха с 1:0 казахстанския Кайсар (Кизилорда), който тази зима беше оглавен от Стойчо Младенов. Големият талант Ияд Хамуд вкара победното попадение за тима от "Лаута". 15-годишният юноша на "смърфовете" отбеляза в 29-ата минута.

Неофициален дебют за Локомотив направиха новите попълнения Гилерме де Соуза - Шоко, Дино Мартинович и завърналият се при "черно-белите" Роберт Петров.

Наставникът Едуард Ераносян заложи на следния състав: Кацарев, Шоко, Виданов, Везалов, Горанов, Велковски (5' Траянов), Йевтоски, Марчев, Бакалов, Хамуд, Камбуров.

Двубоят започна равностойно без положения пред двете врати. В 6-ата минута се наложи принудителна смяна в състава на Локомотив. Димитър Велковски бе заменен от Ванчо Траянов. В 18-ата минута "черно-белите" изпълниха корнер, но топката не успя да бъде засечена от играч на Локомотив. В 24-ата минута състезател на гостите стреля от границата на наказателното поле, но вратарят Кристиян Кацарев се намеси добре и спаси. Две минути по-късно съдията отмени гол за Локомотив. Димо Бакалов вкара след пас на Веселин Марчев, но страничният рефер прецени, че е имало засада. В 29-ата минута Локомотив откри резултата. Капитанът Мартин Камбуров преодоля стража на Кайсар, върна назад към Ияд Хамуд и младокът с левия крак от 10 метра даде преднина на "черно-белите" - 1:0.

В 60-aта минута влезналният като резерва Роберт Петров игра с ръка в наказателното поле и съдията отсъди дузпа в полза на Кайсар. Стражът Илко Пиргов успя да спаси наказателния удар, а също така и добавката след това.

В 72-aта минута Димо Бакалов стреля опасно, но вратарят на Кайсар изби. Две минути по-късно влезналият като резерва Кирил Котев засече с глава центриране от корнер, но ударът му премина на сантиметри от страничния стълб. В 78-ата минута Дани Кики стреля от границата на наказателното поле и уцели напречната греда на вратата на Кайсар. В края на двубоя Димо Бакалов излезе сам срещу вратаря, но изстрелът му мина встрани от вратата. Така "черно-белите" започнаха с победа годината.

Следващата контрола на Локомотив е срещу Словачко (Чехия) на 28 януари.

Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка
Всичко за Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига