Треньорът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович обясни, че желанието му е било да запази отбора от миналия сезон, тъй като "черно-белите" са разполагали с качествени състезатели. От "Лаута" обаче си тръгнаха няколко футболисти, сред които Димитър Везалов, Посинкович, Асен Георгиев и Янко Ангелов.

"В сряда се събираме и започваме подготовка. Ще изиграем една контрола преди да заминем на лагер в Боровец. Там сме уредили три мача. Има и една свободна дата, която искаме да запълним. Има играчи, на които съм дал по един-два дни допълнителна почивка заради пътуванията. До 6-7 юни ще бъдем в пълен състав", каза Акрапович пред "Гонг".

"Нека седнем и да поговорим с ръководството и после ще фиксираме целите си за предстоящия сезон. Те зависят от бюджета, с който ще разполагаме, и селекцията. Надявам се да успеем да изградим конкурентоспособен отбор за Първа лига. Играчите, които се разделиха с отбора, е заради вижданията и разбиранията на клуба. Аз имах желание да запазим отбора, тъй като имаше качество. Като всеки треньор - и аз имам желание да привлечем няколко качествени попълнения, за да засилим конкуренцията. Ама нали знаете, едно е да искаш, друго са възможностите", добави треньорът на носителя на Купата на България.