Треньорът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович беше доволен от представянето на футболистите си в мача със Страсбург при минималната загуба с 0:1. "Смърфовете" останаха с 10 човека още в десетата минута заради червен картон на Йосип Томашевич, но въпреки това успяха да се противопоставят на френския отбор.

"Няма как да не ми хареса реакцията, беше перфектната реакция. Феновете бяха постоянно зад нас през целия мач. Нямаше червен картон, а по-скоро имаше дузпа за нас. Шапка долу пред момчетата, бяха страхотни", каза Акрапович.

Имаше дузпа за нас, но не ни я дадоха. Създадохме и хубави положения. Акциите на Аралица, Ожболт и Димитър Илиев, например. Няма за какво да съжаляваме. Ще търсим шансовете си във втория мач. Те имат играчи за 100 милиона евро, но ние се представихме съвсем на ниво. България трябва да се радва, че има такъв отбор като нас“, продължи треньорът на "смърфовете".

„Не трябва да забравим, че сме изиграли повече мачове спрямо Страсбург и се вижда, че сме добре подготвени физически. Само поздравления за нас срещу толкова силен физически тим. Нямаме какво да губим, искаме да минем още един кръг. Трябва да се борим за всяка топка и всеки дуел. Може би ще запазя тактическата постройка. Йосип Томашевич ще липсва. Имаме достатъчно играчи обаче, интелигенти футболисти са. Днес минахме в 4-4-1 и се получи добре. Харесва ми този безстрашен стил и искам за напред да продължим по същия начин, защото можем“, завърши Бруно Акрапович.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020