Апелативната комисия към Българския футболен съюз се произнесе по жалба на ПФК Локомотив гр. Пловдив, срещу решение на Дисциплинарната комисия (ДК) от 3 октомври за Мерт Дурсун Салим и намали наказанието му на спиране на състезателни права за една среща.

Защитникът получи червен картон на срещата от 9-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години между Локомотив и Хебър.

„Апелативната комисия, разгледа постъпилата жалба на ПФК Локомотив срещу решението на Дисциплинарната комисия относно наложено наказание на Мерт Дурсун Салим по чл.22, ал.2, б. Е, предложение 4 от Дисциплинарен правилник за сезон 2023/2024“, съобщиха от Българския футболен съюз.

Решението на комисията гласи, че на основание чл.62 ал.3 и на база първоначално формулиране на нарушението от гл. съдия, изменя решението на ДК, като вместо по чл.22, ал.2, б. Е, предложение 4 налага наказание на Мерт Дурсун Салим - състезател на ПФК Локомотив Пловдив по чл. 22, ал. 2, б. З предложение 4 от ДП 2023/2024 - спиране на състезателни права за 1 среща.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.