Почетният президент на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев поздрави отбора за първата му победа от втория дял на първенството. В петък "черно-белите" удариха Дунав в Русе с 3:2. Успехът бе първи и за новия наставник Войн Войнов. Зума обаче обърна специално внимание на капитана Мартин Камбуров, който вкара гол и изравни рекорда му по отбелязани попадения в родния елит - 185. 

„Специално искам да поздравя Мартин. Постижението му е повече от впечатляващо. За ревност и дума не може да става. Каква ревност? Нали вкарва за Локомотив. Приготвил съм специален подарък на Марто за постижението му. Шапки трябва да свалим за това, което е направил за любимия ни отбор. Защото головете са само една част от приноса му за Локомотив. Не трябва да се забравя и онзи сезон, когато той и Христо Колев спасиха не само отбора, а и клуба. За съжаление не виждам скоро такава личност да се появи не само в Локо, а и в българския футбол въобще“, сподели Христо Бонев пред "Марица".

„Зарадвах се много от победата в Русе. Тя беше жизненонеобходима на отбора ни, за да излезе от тази криза, която бе за мен неочаквана. Не е нужно да се заблуждаваме, че сме играли някакъв извънземен  футбол. Важното бе отборът да прояви характер, да се сбие и да извоюва успеха. Това бе мач, който трябваше да се спечели, независимо от еуфорията на домакините от обновения им стадион. Браво на момчетата, че го направиха. Радвам се и за моя приятел Войн Войнов, на когото този успех бе особено нужен. Никога не съм се съмнявал в качествата на Войната и затова го подкрепих, когато президентът ни го назначи. Той не е магьосник в никакъв случай. И да говорим, че е възродил отбора, е прекалено рано. Войнов обаче успя да овладее отбора и да накара момчетата да играят за Локо, за феновете и за себе си. Смятам, че до края на сезона ще видим още по-добри мачове под негово ръководство“, заключи Зума.

Пълно разяснение на новата схема на Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига