Братята Илко и Димитър Пиргови са на линия за предстоящото в неделя дерби между Локомотив (Пловдив) и Левски от 2 кръг на Първа професионална лига, въпреки че в петък при нелеп инцидент почина баща им Емил.

Димитър Пиргов даде ексклузивно интервю през БЛИЦ за загубата на своя родител и разкри, че се прави опит да се прикрие причината за смъртта на баща му. Часове по-късно той попадна в групата на Левски за мача на „Лаута“, а треньорът на Люпко Петрович не успя да събере 18 играчи за дербито и срещу Локомотив (Пловдив) ще разчита на 17 играчи.

След това треньорът на „черно-белите“ Илиан Илиев обяви групата на „железничарите“ за двубоя. Сред избраниците му е вратарят Илко Пиргов. В състава след контузия се завръща и другият страж на тима Ясин ел Харуби.

Мачът между Локомотив (Пловдив) и Левски е в неделя от 19:00 часа на стадион „Локомотив“ в парк „Лаута“ в Пловдив.

ГРУПАТА НА ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)
Ясин ел Харуби, Илко Пиргов, Пламен Крумов, Кирил Котев, Димитър Везалов, Ясин Амрауи, Иван Горанов, Ванчо Траянов, Бирсент Карагарен, Мартин Райнов, Дани Кики, Веселин Марчев, Димо Бакалов, Аймен Суда, Георги Въчев, Симеон Райков, Парвизджон Умарбаев и Мартин Камбуров.

Всичко за Първа лига - ТУК

ТВ програма на Първа професионална лига