Димитър Илиев получи наградата си за Играч №1 на 12-ия кръг в efbet Лига. Капитанът на Локомотив (Пловдив) събра 7 гласа. Втори остана Мавис Чибота (Лудогорец), а на трето място се наредиха Тони Уот и Стивън Езе.

"Радвам се, че вървим във възходяща линия, вкарваме много голове. И в предишния кръг наш футболист спечели анкетата. Това показва, че работим правилно в Локомотив. Надявам се да продължим така до края на сезона", коментира Илиев.

"Мачовете от Лига Европа понапълниха "Лаута". Отливът на публика не е само при нас. Виновни за това са всички - треньори, ръководители, футболисти. Надявам се с резултатната игра да върнем феновете. Играем зрелищен футбол. В следващия кръг ни гостува ЦСКА и се надявам "Лаута" отново да се напълни", каза капитанът на "смърфовете". 

"Георги Иванов-Гонзо е известен в България, че е мъж на място, думата му тежи. Такъв човек е добре дошъл в клуба. Не само заради него се усеща подобрение в организационно ниво в Локомотив (Пловдив). Усеща се, че клубът е по-стабилен, има по-добра комуникация. Има още какво да се желае, за да се сравняваме с най-добрите в България, но се вижда как се работи в един клуб долу на терена", подчерта Митко Илиев.

"Въпросът за националния отбор не трябва да се задава към мен. Явно треньорът е преценил така (б.р. - Илиев отново не получи повиквателна). С моя повиквателна няма да се промени отборът, защото той не върви така, както се очаква. За всеки футболист е чест да носи националната фланелка. Но на всеки един българин е ясно, че националният отбор е на светлинни години от това, което трябва да бъде. Но поколението е такова. Последният силен национален отбор бе поколението на Димитър Бербатов и Мартин Петров. Вината не е само в ръководители и треньори. Всяка държава минава през такъв период. Една Холандия бе в криза преди 5-6 години. Темата е дълга. Дано настъпи някаква промяна, защото вече доста квалификационни цикли се отписват след третия мач", каза Димитър Илиев.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020