Фенове на Локомотив (Пловдив) от групата "East Club" използваха социалните мрежи, за да организират  боядисване на оградите, които са до входовете на стадион "Локомотив". За целта те призовават всички, които са свързани с "черно-бялата" общност, да се включат и да направят "Лаута" още по-добре изглеждащо и подредено място за посещение.

Ето какво написаха от "Еast Club":

"Здравейте, Локомотивци!

Ние, от East Club, искаме да ви запознаем с една инициатива, която сме подели и смятаме, че в качеството си на една от групите на Лаута, трябва да сме социално ангажирани, отговорни и дейни, когато става дума за нашия любим отбор. В тази връзка сме решили да боядисаме входа на нашия дом (става дума за оградите, които са до касите).

Инициативата ще се проведе на датите 02.11.2019 и 03.11.2019 с начален час 10:00 сутринта, като за целта сме закупили нужните консумативи - ръкавици, четки, бои и необходимите средства за това. За да бъде по-качествено и бързо изпълнението на идеята ни е нужна подкрепа, затова призоваваме всеки, който има желание и свободно време да ни помогне, нека да се присъедини към нас, за да направим нашия дом едно по-добро място за всички ни. Нека не забравяме, че ние, феновете, сме сърцето и душата на този отбор и от нас си зависи мястото, на което ходим всекидневно да е добре изглеждащо и подредено!"