Феновете на Локомотив (Пловдив) настръхнаха срещу собственика на клуба Христо Крушарски заради намерението му да предостави стадиона на "смърфовете" за ползване от Верея (Стара Загора) за мача им с Ботев.

Ултрасите излязоха с декларация, озаглавена "Крушарски може да даде стадиона ни под наем, но визите за Пловдив ги раздаваме ние".

Реакцията на "черно-белите" бе съпроводена с обидни реплики към градския съперник, включващи нужда от дезинфекция на стадиона след посещението на "канарчетата".

В крайна сметка Крушарски и Верея се отказаха от идеята и старозагорския тим ще посрещне Ботев на стадион "Берое".  Двубоят е в понеделник от 20:00 часа.

Ето декларацията на ултрасите на Локо:

Във връзка с последните събития около "домакинството" на отбора на Верея на стадион Локомотив срещу неградското недоразумение от 2010 година искаме да заявим нашата позиция.

Феновете на цирковата трупа от Коматево не са добре дошли в Пловдив като цяло, но престоя им на стадион Локомотив е още по-нежелан. Явно ръководството не е помислило за разходите за дезинфекция, които ще трябва да направим след този мач и спортсменски са решили да помогнат на отбора на Верея в тежък момент.

В това няма нищо лошо, но трябва да се знае, че стадион Локомотив е нашият дом и няма да допуснем фенове на неградския отбор извън клетката, обособена специално за жълтите бежанци. 

Всички неградски субекти извън кафеза ще бъдат посрещнати както подобава, като този път джентълменската проява от магистрала Тракия преди няколко седмици няма да се повтори, а ще се сблъскат с цялата нетърпимост на пловдивчани към гнусния им отбор.

Очакваме с нетърпение следващия кръг!

LAUTA ARMY


Всичко за Първа лига - ТУК
ТВ програма на Първа професионална лига