Легендата на Локомотив (Пловдив) Георги Илиев даде интервю за предаването "Преди кръга" по Диема Спорт. 38-годишният халф, който днес ще изпревари Марин Бакалов във вечната ранглиста за най-много мачове в елита на българския футбол, коментира и първите си тръпки във футбола. 

"Баща ми ме запали по футбола. На един детски турнир ме харесаха, а бях трети клас. Така се почна. Хубаво е да се върнеш назад, но много от нещата са избледнели. Има моменти, които искам да се сетя как са били. Като дете не го мислиш по подобен начин. Прекарвах по цял ден след топката, а уроците оставаха на заден план", разказа Илиев.

"През уикендите се задържах по един-два часа вкъщи. През цялото друго време навън след топката. Не очаквах това да ми бъде професията. Дебютът ми беше срещу Ботев (Пловдив), загубихме злощастно с 0:1 от дузпа, но бях доволен от играта, която показах тогава. Не очаквах нито да започна, нито да бъда толкова спокоен по време на мач. Първият ми гол дойде срещу Литекс. Бяха шампион от миналата година и бихме 3:2, страхотен мач беше. Бях горд, че за втори път се залага на мен и оправдах доверието, и то с гол, но определено има неща, които остават в теб и ги помниш, сякаш са били вчера", коментира още Георги Илиев.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020