Вратарят на Локомотив (Пловдив) Илко Пиргов, който спаси три дузпи за успеха срещу Словачко във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите разкри каква е тайната за спасяването им. Според него при наказателните удари се изисква усет и шесто чувство.

„Щастлив съм, защото хвърлихме много усилия. Словачко е много добър отбор. При дузпите трябва малко шанс и късмет. Заради борбата, която демонстрирахме, заслужавахме да продължим. Понякога е усет, шесто чувство, може би е комплекс от всичко. Доволен съм, че помогнах на отбора и успяхме да се класираме напред. Сменихме около шест човека. Ние две години играем заедно, ще ни трябва още малко време да се напаснем. Защитавахме се основно, но се радвам, че успяхме. С всеки мач ще изглеждаме по-добре. Този мач ще ни даде самочувствие. Надявам се да изглеждаме по-добре“, сподели Пиргов след мача.

„Мачовете с Копенхаген ще са бонус за нас. Ръководството искаше от нас да преодолеем Словачко и успяхме да го направим“, добави стражът на "смърфовете".