Опитният нападател Андрей Атанасов си тръгна от "Лаута", преди да е провел дори една тренировка с Локомотив (Пловдив). Наставникът на "смърфовете" Бруно Акрапович възнамеряваше да тества звездата на Борислав (Първомай), който приключи годината като голмайстор №1 на всичките четири шампионата от Трета лига - 19 попадения в 17 мача.

Атанасов обясни пред БЛИЦ СПОРТ защо не е пожелал да остане на проби в Локомотив. Той игра за кратко при "смърфовете" и през 2013 година.

"Дори не може да си представите какъв хаос цари на "Лаута". Отивам вчера и гледам още 11 чужденци пристигнали на проби. Няма смисъл да съм там, като видях какво се случва, си тръгнах. Жалко е, че в Локомотив (Пловдив) вече не разчитат на български футболисти", каза голмайсторът, известен с прякора Хищника. 

"Само в България се кланяме на чужденците. Възмутен съм от тази политика на клубовете и не я подкрепям. Ние сме по-добри от недоказаните футболисти, които идват отвън. Аз съм играл навън и знам какво е. Ако не си две класи над другите, никой не те поглежда. Само в България отваряме вратите за чужденците и им се кланяме", огорчен е Андрей Атанасов.
 
Не е изключено той да се раздели тази зима с Борислав (Първомай). 30-годишният футболист е възможно е да се завърне в някой от бившите си отбори - Ботев (Враца) или Локомотив (София). 

"Имам оферти от лидерите във Втора лига", каза Атанасов.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма