Оставането на Емил Гьргоров в Локомотив (Пловдив) за следващия сезон е под въпрос, твърди "Тема Спорт". Договорът на Бадема е до края на настоящата кампания. Според близки до делата на играча той ще се опита за последен път да реализира трансфер в чужбина. Собственикът на "черно-белите" Христо Крушарски заяви нееднократно, че държи много Гъргоров да остане в тима. Очаква се след завръщането на бизнесмена от Аржентина на 26 май Бадема да получи доста подобрено от финансова гледна точка предложение за нов контракт с Локо. През сезона той записа 16 мача и 3 гола в А група.

В същото време стана ясно, че четирима ще подпишат до дни новите си договори с клуба. Това са лидерът на тима Мартин Камбуров, Дани Кики, Стефан Велев и Крум Стоянов.

Преговори се водят още с Кирил Котев и Александър Тунчев. Старши треньорът Илиан Илиев се надява да запази гръбнака на отбора. Крушарски е заявил пред наставника, че ще направи всичко по силите си. Специалистът иска да привлече задължително нов вратар.

Със сигурност ще има и освободени след края на сезона. Това ще са главно играчи с по-периферна роля в състава. Те обаче няма да са повече от трима, четирима.