Треньорът на Локомотив (Пловдив) Илиан Илиев даде традиционната си пресконференция преди дербито на града срещу Ботев. Двубоят е в неделя от 17:30 часа на "Лаута".

"Призовавам футболистите и на двата отбора да покажат респект и уважение един към друг на терена, а същото да направят и феновете по трибуните. Това дерби трябва да стане един голям празник. Дано на стадиона да дойдат повече хора.

 В тези мачове всички знаят, че побеждава отборът, който играе повече с глава, отколкото със сърце. На вдъхновение и желание може да изиграеш 15-20 минути. Мачът обаче е 90 минути, които нашият отбор трябва да изиграе много концентрирано. Трябва да влезем много концентрирани в дербито", започна Илиев.

"Настроението е приповдигнато, дано се запази до мача. Не следя какво става в Ботев. Ще бъдем 11 на 11, така че всичко е възможно в този двубой. Да си треньор в такъв мач е много различно. Ще видим дали това дерби е толкова страшно, да играл съм много дербита. Важното е останем хладнокръвни и спокойни.

Нямаме контузени футболисти. Всички са на линия. Само Димо Бакалов е извън състава, но неговата травма е по-сериозна. Важното е в такова дерби да победиш за самочувствие и да зарадваш феновете", каза още треньорът на Локомотив.

 Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!