Капитанът и голмайстора на Локомотив (Пловдив) Мартин Камбуров беше избран от феновете за Футболист №1 на отбора за 2016 година. По време на 11-ата Черно-бяла Коледа звездата бе награден от бившия собственик на клуба Николай Неделчев под бурните аплодисменти на публиката.

"Локомотив не е просто клуб. Локомотив е магия", заяви щастливият победител.

На второ място остана Бирсент Карагерен със 145 гласа. Той получи наградата си от треньора на "смърфовете" Едуард Ераносян. Трети е вратарят Ясин Ел Харуби с 91 гласа. Помощник-треньорът на Локомотив Христо Колев му връчи подаръците и плакета.

Единадесетата Черно-бяла Коледа се проведе днес в Дом на културата „Борис Христов“. Залата бе препълнена и се оказа тясна за всички желаещи да наблюдават празника. Над 1000 привърженици на Локомотив направиха атмосферата в Дома на културата уникална и незабравима.

Присъстващите на събитието почетоха паметта на бившите си футболисти, починали през тази година - Красимир Костов и Траян Дянков. Отдадена бе почит и на фенове на Локомотив, отишли си от този свят, както и на жертвите от инцидента в Хитрино. Гостите на тържеството аплодираха бурно голямата българска народна певица Валя Балканска, която изпълни свои известни песни под съпровода на гайда. В края на купона всички локомотивци си пожелаха още повече радост и успехи през следващата година.

Преди преминаването към награждаването на Футболист номер 1 на Локомотив за 2016 година, бяха връчени още две специални награди. Плакет за цялостен принос към клуба получи Ванчо Траянов. Награда за успешен дебют в мъжкия отбор пък беше присъден на 15-годишния Ияд Хамуд.

По време на Черно-бялата Коледа през 2014 година бяха наградени всички футболисти и треньори от шампионския сезон на Локомотив. Тогава своите награди не получиха Едуард Ераносян, Александър Тунчев, Иван Маринов, Славчо Атанасов, Димитър Клисаров и Добри Орловски. Днес те получиха своите почетни плакети под бурните аплодисменти на "черно-белите" привърженици в залата.

Пълното класиране за Футболист №1 на Локомотив (Пловдив) за 2016 година:
1. Мартин Камбуров 404 гласа
2. Бирсент Карагерен 145 гласа
3. Ясин Ел Харуби 91 гласа
4. Ванчо Траянов
5. Дани Кики
6. Кирил Котев
7. Веселин Марчев
8. Симеон Райков
9. Пауло Серджо
10.Павел Виданов