Нападателят на Локомотив (Пловдив) Мартин Камбуров вече е реализатор №7 в историята на "А" група. 35-годишният ветеран има 162 попадения в елита и вероятно ще продължи да се катери нагоре в класацията в оставащите мачове до края на сезона.

"Възхищавал съм се на много играчи, но идолът ми от дете е един - Христо Стоичков. Той е за мен номер едно и в българския, и в световния футбол. Ако играеше само в "А" група, със сигурност да е минал границата от 200 гола. Също се възхищавах и на Сираков, прекрасен нападател", сподели пред "7 дни спорт" асът на Локомотив (Пловдив).

"Просто така се случи, че настигнах тези велики футболисти по голове. Знам много добре кои са Никола Котков и Пламен Гетов. Но другите в първата десетка не са по-малко големи имена. Ако не бях играл пет години в чужбина, вероятно щях да бъда доста по-напред в класацията", коментира още роденият в Свиленград Камбуров.

"Никога не съм гонил 100 гола или участие в някаква класация. Като започнах просто исках да се развивам и да се радвам на головете. Приемам попаденията като отплата за всичките тези години тренировки", завърши стрелецът.

Вечната ранглиста на голмайсторите в "А" група:
1.Петър Жеков - 253 гола
2.Наско Сираков - 196 гола
3.Динко Дерменджиев - 194 гола
4.Христо Бонев - 185 гола
5.Пламен Гетов - 164 гола
6.Никола Котков - 163 гола
7.МАРТИН КАМБУРОВ - 162 гола
7.Стефан Богомилов - 162 гола

 Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!