Почетният президент на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев се завърна на стадиона в парк "Лаута" след дълго отсъствие заради операцията, която му беше извършена през януари, когато бе покосен от инфаркт. Зума изгледа домакинството на ЦСКА (2:2), а след мача застана пред журналистите. 

"Щом съм на стадиона, значи се чувствам много добре. Благодарение и на грижите от страна на кардиологията на Пловдив и на хората около мен. Вече два месеца след операцията получих разрешение да дойда и на стадиона. Надявах се на победа днес, но и равният мач не е за отписване. Това преживяване за мен е нещо фантастично, два месеца да не стъпвам на стадиона е проблем, психически най-вече. Благодаря на Господ, че съм жив и здрав, за да мога, дано, още дълги години да се радвам на успехите на нашия отбор", каза Бонев.

Легендата коментира предстоящата световна квалификация с Холандия: "Аз смятам, че не трябва да имаме много големи изисквания към днешния български футбол, не че холандците са някаква сила, както бяха преди. Дано момчетата да са в добра кондиция и да имат голямо желание да направят положително в мача. Без желание и раздаване няма да постигнем нищо. По мое време ние успявахме да ги победим, да завършим наравно. Лошото е, че в момента българският футбол е на средно ниво."

Зума подкрепи треньора на Локомотив Едуард Ераносян, като заяви, че "смърфовете" са във възход под негово ръководство. "Едо взе отбора на 11-ото място, сега се бори за тройката. Той знае какво трябва да направи, има още много неща да изчисти от спортно-техническа гледна точка. Плановете му сигурно са за промени, които да доведат до положителни изяви на отбора."

Христо Бонев коментира и желанието на собственика Христо Крушарски "смърфовете" да спечелят титлата. "Ние сме далеч от титлата, той обича да се шегува. Много сме далеч по всяко едно отношение от Лудогорец. Той има големи цели и смята, че може лесно да се постигнат, но сигурно се убеждава, че не е лесно в българския футбол. Дано да го зарадваме, докато не му е свършило самочувствието, с едно класиране в тройката", добави Зума.

Кадрите са на TribunaPlovdivTV:

Tелевизионната програма на Първа лига (РЕГЛАМЕНТ)

Всичко за Първа лига