Областният управител на Пловдив Здравко Димитров иниции среща с ръководствата на Ботев и Локомотив преди финала за Купата на България. "Канарчетата" и "смърфовете" ще спорят за трофея на 15 май от 19:00 часа на Националния стадион "Васил Левски". На срещата присъстваха и водачите на футболните агитки на двата отбора, както и директорът на полицията на града на тепетата старши комисар Атанас Илков. 

Губернаторът призовава за спазване на правилата за движение и обществения ред, за да може срещата на двата пловдивски футболни клуба да премине в дух на толерантност и феърплей. 

Собственикът на Локомотив (Повдив) Христо Крушарски направи кратък коментар пред "Пловдив нюз" след гостуването при Областния управител Здравко Димитров. 

"Нека покажем на София кой е най-футболният град в България. Истинското дерби е Локо - Ботев, а не Левски - ЦСКА. Другата седмица играем финал, догодина ще играем за първо и второ място. Нека след мача се съберем и празнуваме заедно. Аз пак пожелавам на Ботев да загубят финала", каза Крушарски.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2018/2019

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019