Локомотив (Пловдив) има нов шеф. Собственикът на клуба Христо Крушарски назначи сърбина Стеван Мойсилович за изпълнителен директор на "черно-белите". Договорът му с клуба е за пет години.

Интересното е, че в края на юни, когато за първи път се заговори за евентуалното назначаване на Мойсилович на "Лаута", ставаше въпрос само за шеф на ДЮШ. После стана ясно, че той ще има цялата спортно-техническа власт, което не се хареса на Илиан Илиев и треньорът лаконично заяви: "Ще говоря, ако Мойсилович бъде назначен в Локомотив".

Мойсилович е бивш старши треньор на Динамо Панчево, Могрен Будва, Млади Радник Пожаревац, Домжале, Paд Белград, иранския Малаван, Спартак Суботица, а през пролетта е водил Ягодина в сръбския елит.

"Благодарение на приятелството ми със собственика на клуба Христо Крушарски разговорите са завършени с взаимно задоволство. Подписах договор за пет години. Дойдох, защото става въпрос за дългосрочна работа от сутрин до вечер. Локомотив е клуб с богата традиция в България. През миналия сезон е бил пети. Целта през новия е четвърто място и класиране за Лига Европа", коментира Мойсилович пред сръбския вестник "Спортски журнал".

"Досега съм бил старши треньор, тийм мениджър, спортен директор. Добре познавам маркетинга, така че футболът ми е ясен в детайли. Затова не се плаша от новото поприще за мен - изпълнителен директор. Ще се грижа и за школа с 400 деца. Предизвикателството е голямо. Вярвам много в треньора Илиан Илиев. Много специалисти го хвалят и това се вижда и потвърждава от работата и резултатите му. С времето ще опозная отбора и играчите", добавя сърбинът.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка
Програмата на Първа професионална лига
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа