Треньорът на Локомотив (Пловдив) Воин Войнов призна, че очаква в тима да пристигна 8 чужденци, които ще изкарат проби. Той добави, че "смърфовете" наистина проявяват интерес към освободения от Левски Сашо Александров. Специалистът добави, че Ясин Ел Харуби, Иван Горанов, Кирил Котев, Александър Тунчев, Александър Любенов, Мигел Луке и Шоко не са футболисти на Локомотив (Пд).

"Ще има още освободени играчи от тима. Очакват се осем чужденци на проби. Водят се преговори и с български играчи. По всяка вероятност ще има и други освободени. Ще привлечем и няколко чужденци на проби. Няма да привличаме играчи само за идеята, че трябва да имаме нови играчи. В Локо идват Мариян Иванов от Ботев (Враца), Иван Колев от Поморие, Жак Пехливанов се връща от Несебър, а Ивайло Марков от Царско село. Всички футболисти - чужденци и българи, които идват в Локомотив (Пд), трябва да докажат, че имат място в отбора", каза Войнов.

"Разделихме се с Кирил Котев. Той е дал мнoго на отбора, но такъв е животът. Търсим добър нападател. Мартин Камбуров може да играе още, но е добре и други момчета да се развиват около него. Наистина имаме интерес към Александър Александров от Левски. Търсим и вратар. Треньорският няма да бъде променян. Нямам нов договор с клуба, говорих със собственика и най-малко за година ще подпиша, но и не искам за повече", каза още наставникът на "черно-белите".

В събота Локомотив (Пловдив) заминава на подготовка в Боровец. На 23 юни отборът играе контрола с АЕЛ, на 30 юни с Витоша, а на 4 юли с Верея.