Носителят на Купата на България Локомотив (Пловдив) започна защитата на трофея с класически успех. "Смърфовете" надделяха с 3:0 като гост на Балкан (Ботевград) в мач от 1/16-финалите на надпреварата. Попаденията реализираха Денис Алмейда, Ален Ожболт и Димитър Илиев.

Играчите на Бруно Акрапович бяха с класи над своите опоненти и от първите минути натиснаха. Все пак до 27-ата минута защитата на домакините удържаше Димитър Илиев и съотборниците му. 

В 27-ата минута обаче Денис Алмейда засече с глава центриране от фаул и откри резултата. След 10 минути изхода бе предрешен. Илиев подаде на Ален Ожболт, който технично финтира бранител в наказателното поле отляво и не остави шанс на Дончев, след качествен изстрел с левия крак.

Футболистите на Локомотив стигнаха до трети гол в 62-ата минута. Един Бахтич получи топката на десния фланг, след което намери Димитър Илиев, който с лекота оформи класическото 3:0.

До края на мача играчите на Локо можеха да отбележат и още голове, но Димитър Илиев и Момчил Цветанов направиха пропуски.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - 1/16-ФИНАЛИ