Треньорът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович говори преди гостуването на Ботев (Враца), което е днес от 18:45 часа. Той съобщи също така, че на "Лаута" може да пристигне още един нов нападател, след като "смърфовете" продадоха Филип Михалевич на полския Видзев Лодз. 

"Предстои ни интересен двубой. Проучили сме добре Ботев и сме наясно, че са способен отбор, който може да изненада всеки. Загубата с 0:4 от Берое беше изненадваща. Имат слабости и ще опитаме да се възползваме от тях. Същото обаче се отнася и за моя отбор. Трябва да работим по доста детайли, в които не сме на ниво. Срещу Черно море (0:2) съм доволен само от първите 20 минути, след това не показахме нашата игра. Това е едно от нещата, които трябва да променим, а и да имаме повече постоянство", каза Акрапович пред "Тема спорт".

"Има немалко проблеми в състава за мача с Ботев. Елитон е контузен, а Симеон Райков също има оплаквания и двамата ще пропуснат срещата. Отделно и Банович е наказан, така че сме по-ограничени откъм опции", добави треньорът на Локомотив.

"Михалевич се представяше на ниво в последно време и породи интерес. Решихме да не го спираме. Ще се справим без него, имаме доста играчи за върха на атаката - Митко Илиев, Аралица, а и Посинкович. Аралица специално не успя да навлезе в необходимата форма в началото на сезона. Той има нужда да играе по 90 минути и сега ще получи шанс. Не изключвам обаче да вземем още един млад нападател. Има такава вероятност и ще видим какво ще стане в следващите дни", каза още Акрапович.

Групата на Локомотив (Пловдив) за мача с Ботев (Враца):
Мартин Луков, Павлин Евтимов, Димитър Везалов, Стивън Езе, Васил Иванов, Асен Георгиев, Йосип Томашевич, Милош Петрович, Илиян Томов, Парвизджон Умарбаев, Дуйе Мърдеша, Янко Ангелов, Абделхаким Буна, Бирсент Карагарен, Вилим Посинкович, Петър Шопов, Анте Аралица, Димитър Илиев

Първа лига - сезон 2018/2019